Ruokia 1790-luvun Kotkassa: tattaria, salviaa ja viikunaa

Puolustuslinnakkeen sisäpuolelle on rakennettu yrttipuutarha, jonka istutuslaatikoissa on keltaisia kukkia.

Oletko tiennyt, että nykyisen Kotkansaaren alueella on syöty 1700-luvun lopussa karhunvatukoita ja viikunoita? Ruotsinsalmen merilinnoituksessa eläneiden sotilaiden arkeen kuuluivat tattari ja hirssi, mutta arkeologit ovat löytäneet todisteita erikoisista ja herkullisista ruoka-aineista. Vähemmän herkulliselta saattaa kuulostaa se, miten tämä kaikki tiedetään. Lue Mia Lempiäinen-Avcin artikkeli huussitutkimusten tuloksista.

Pysy oikealla Kanavalla!

Tilaa Vellamo-kanavan uutiskirje ja kuule ensimmäisenä uusista teemoista. Uutiskirje ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa ja kattaa Kanavan ajankohtaiset aiheet.