Teemat

Häät

Mitä olisi elämä ilman rakkautta tai arki ilman juhlaa?
Hääperinteistä ammentava teema tuo esille hääpukuja, morsiamia, sulhasia, kaasoja, puhemiehiä ja erityisesti rakkauden täyteisiä tarinoita. Häät-teema liittyy Kymenlaakson museon Tahdon! Rakkauden tarinoita -näyttelyyn, jonka pääosassa ovat kauniit hääpuvut sekä rakkaustarinat Kymenlaaksosta eri vuosikymmeniltä. Näyttely on esillä Merikeskus Vellamossa 30.10.2022 asti.

Tutustu teemaan

Merimonsterit

Merimonsterit vievät sinut Carta marina -kartan (1539) vaarallisille vesille. Tarinoissa lyövät kättä historialliset faktat ja myyttiset merihirviöt. Videoilta voit kuunnella merihirviörunoja kirjailija Laura Ruohosen lukemana. Vellamo-kanavan merimonsterit liittyvät Suomen merimuseon samannimiseen näyttelyyn, joka on esillä Merikeskus Vellamossa 16.1.2022 asti.

Tutustu teemaan

Merivartiomuseo

Merivartiomuseo kertoo suomalaisen merivartioinnin menneisyydestä ja nykyisyydestä. Merivartiomuseo on Kotkan kaupungin ja Rajavartiolaitoksen yhteinen museo, joka toimii osana Kymenlaakson museota. Lähde merivartijoiden matkassa asemille ja vartiolaivoille koko Suomen rannikon mitalta!

Tutustu teemaan