Teemat

Kymenlaaksomme

Kymenlaaksomme

Kymenlaaksomme-teeman alla yhdistyvät Kymijoen kuohut, alueen teollisuuden kiihkeä rytmi, rannikon satamien syke ja itäisen Suomenlahden saaristolaiselämä. Kotka, Kouvola, Pyhtää, Hamina, Virolahti ja Miehikkälä muodostavat kaakkoissuomalaisen maakunnan, jonka tarinoita Kymenlaakson museo alueellisena vastuumuseona kertoo.

Tutustu teemaan
merimonsterit-2020

Merimonsterit

Merimonsterit vievät sinut Carta marina -kartan (1539) vaarallisille vesille. Tarinoissa lyövät kättä historialliset faktat ja myyttiset merihirviöt. Videoilta voit kuunnella merihirviörunoja kirjailija Laura Ruohosen lukemana. Vellamo-kanavan merimonsterit liittyvät Suomen merimuseon samannimiseen näyttelyyn, joka oli Merikeskus Vellamossa 12.4.2019-16.1.2022.

Tutustu teemaan
Vartiomoottorivene 11:n päällystö ulko-ohjaamossa

Merivartiomuseo

Merivartiomuseo kertoo suomalaisen merivartioinnin menneisyydestä ja nykyisyydestä. Merivartiomuseo on Kotkan kaupungin ja Rajavartiolaitoksen yhteinen museo, joka toimii osana Kymenlaakson museota. Lähde merivartijoiden matkassa asemille ja vartiolaivoille koko Suomen rannikon mitalta!

Tutustu teemaan
Nainen keskellä kuvaamassa puhelimellaan. Taustalla Merikeskus Vellamon Venehalli ja veneitä.

Veneet

Veneet-teema esittelee veneitä Suomen merimuseon, Kymenlaakson museon ja Merivartiomuseon kokoelmista. Esittelemme tässä valikoiman veneitä laajoista kokoelmistamme. Osa veneistä on esillä Venehallissa tai ulkonäyttelytila Kuurissa, mutta tuomme Vellamo-kanavalla esiin myös säilytystiloissa olevia yksilöitä.

Tutustu teemaan