Vanhoja valokuvia Kymenlaaksosta

Mustavalkoisessa kuvassa veden äärellä. Kuvan etualassa seisoo kaksi poikalasta. Takana purjevene.

Kymenlaaksomme

Kymenlaakso on pieni rouhea maakunta Suomi-neidon helmoissa. Aluetta ovat leimanneet rajat, sodat ja viimeisen reilun sadan vuoden aikana metsäteollisuus punatiilisine rakennuksineen. Maakunnalle on nimen antanut sitä halkova Kymijoki, jonka rannoilla kukkivat kurjenmiekat ja jonka vesissä saukot sukeltelevat. Pohjoisen maakunnan erämaisten metsien vastaparina on etelän merellinen saaristomaisema.

Luonto ja sen merkitys korostuvat tehtaiden varjoissa kasvaneille; kansallispuistoja on peräti kolme ja luontopolkuja lukuisia. Luontokokemusten rinnalle nousee myös erilaisten festivaalien rikastama kulttuurielämä. Maakuntakeskuksia on poikkeuksellisesti kaksi; Kouvola betoniarkkitehtuureineen ja rautatieristeyksineen ja Kotka palkittuine puistoineen ja selluntuoksuineen antavat omat värinsä maakunnan elämään.

Vuoden 2020 alusta voimaan tulleen uuden museolain myötä Kymenlaakson museosta tuli alueellinen vastuumuseo. Sen kunniaksi museon kuvakokoelmasta avattiin vapaaseen käyttöön valokuvia CC BY 4.0 -lisenssillä. Eli kuvia voi käyttää vapaasti, kunhan mainitsee kuvaajan sekä lähteenä Kymenlaakson museon.

Viemällä hiiren alla olevan kuvan päälle löydät nuolet, joiden kautta voit selailla kuva-albumia suoraan tässä näkymässä. Klikkaamalla kuvaa muualta kuin nuolten päältä kyseinen valokuva-albumi taas aukeaa sinulle uudella välilehdellä suoraan Flickr-alustalle. Siellä voit selata kuvia ja jopa ladata niitä omaan käyttöösi.

 

Hetkiä Kymenlaaksosta

 

Pysy oikealla Kanavalla!

Tilaa Vellamo-kanavan uutiskirje ja kuule ensimmäisenä uusista teemoista. Uutiskirje ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa ja kattaa Kanavan ajankohtaiset aiheet.